Биди ESC волонтер во Романија!


Асоцијацијата „Sfanta familie din Nazaret“ од Романија објавува повик за волонтер од програмата на Европски Солидарен Корпус за долгорочен проект во траење од 1 година започнувајќи од Јануари 2021 година.
Повикот вклучува еден волонтер од Македонија кој ќе учествува во активности кои вклучуваат деца и тинејџери во мал град во источна Романија. Волонтерот директно ќе соработува со локалните волонтери и ќе биде вклучен/а во подготовка на активности за децата и тинејџерите од локалната заедница.
Доколку сакате да се пријавите за оваа можност најпрво разгледајте го подетално инфо-документот во прилог и пристапете на пополнување на пријава на следниот линк: