Фудбал со целосен пристап


Асоцијација Ластовица со неколку од своите помлади членови и нивните родители имаше можност да биде дел од фудбалскиот натпревар Работнички – Академија Пандев на Стадионот во Скопје на 10-ти Март 2019 година.

Мотото на фудбалскиот натпревар беше „Total Football – Total Access“, преведено „Целосен фудбалски пристап“, доtдека организацијата на настанот беше поддржана од CAFE – Center for Access to Football in Europe или Центарот за пристап до фудбал во Европа.

Повеќе информации може да проследите од следното видео и секако од галеријата.