ИНФОРМАТИВЕН БЛОК

ЕВС – уште еден чекор кон инклузија!

Асоцијација Ластовица имаше одлична можност да присуствува на тренинг курс од 25-ти јуни до 4-ти јули во Кастела, Сплит, Хрватска, организирана од страна на Здружението Анѓели. Проектот поврза 30 младински работници/лидери, членовиRead More...

Училница со подобра инклузија за ученици со дополнителни потреби

Aсоцијација Ластовица со свој претставник учествуваше на контакт семинар во Софија, Република Бугарија во периодот од 27 до 31 мај 2018 година. Работната група на семинарот беа наставници и училишен персонал одRead More...

Дентална едукација од ПЗУ „Вита-Дент“ Порта Влае во Асоцијација Ластовица

На 16 Мај 2018 година во просториите на Асоцијација Ластовица се одржа работилница под наслов „За нашите запчиња“ од страна на д-р Славица Ѓурческа-Горјанска и нејзиониот тим од ПЗУ „Вита-Дент“ Порта ВлаеRead More...

Mentor Plus Training Course

Association Lastovica had the pleasure of being part of a training course supported by the National Agency of Republic of Macedonia for Erasmus+: Youth in Action Programme. A training course Mentor Plus:Read More...

12-ти Меѓународен атлетски фестивал во Истанбул, Република Турција

Portfolio
Асоцијација „Ластовица“-Скопје во периодот од 01-04 Мај 2018 година ја имаше честа да учествува на Меѓународен атлетски фестивал кој беше организиран од страна на Истанбулската покраинска управа за национално образование, Општината Ушкудар,Read More...

НАЈАВЕНИ ПРОЕКТИ – АКТИВНОСТИ

Семинар за помош и поддршка на семејствата кои имаат деца со посебни потребиЛице за контакт: РОБЕРТАМесто; Центар за еду.на деца ; Датум: 01.10.2016, Скопје
Семинар за помош и поддршка на семејствата кои имаат деца со посебни потребиЛице за Контакт: МАРИЈАМесто; Центар за еду.на деца ; Датум: 26.05.2016, Скопје